torsdag den 22. august 2013

LILLE DANSK TIL FREDAG DEN 30.AUGUST

GYSERFRILÆSNINGSBOG

Opgave 1
Du skal lave et referat af din gyserfrilæsningsbog. Hvis du allerede har læst en hel bog, skal du skrive et referat af bogen. Hvis du er i gang med en bog, så skriv et referat af det, du har læst indtil videre.

Husk at skrive:
Hvad hedder bogen?
Hvem har skrevet den?
Hvor mange sider har du læst?

Opgave 2.
Hvilken type gyser er det? Splatter, psykologisk eller spøgelse?

Opgave 3
A. Hvad er det monstrøse i din bog?
B. Er der brugt indre og/eller ydre virkemidler? Giv eksempler.
C. Hvordan er spændingen bygget op?
D. Er der lagt spor eller vildspor i din bog? Forklar hvilke.

Du skal skrive i et Word dokument (eller andet) og så kopiere teksten ind på bloggen. Husk at tjekke tegn, stavning m.m.

Afslut med dit navn.

18 kommentarer:

  1. Død eller borte
    Forfatter: Jørn Jensen
    Jeg har læst til og med side 24
    Den handler om en dreng der hedder Magnus som har en lære der hedder henrik hvis søn er død og Magnus var også ven med ham der døde. Efter Henriks søn døde er Henrik blevet meget mere mærkelig. Læren har rigtig mange udstoppede dyr overalt der hjemme og nogle af dem er også over i klassen. En dag da Magnus er der hjemme høre han og hans mor et bang inde fra stuen. Da de går der ind i stuen og kigger ligger der en fugl og straks siger hans mor at Magnus skal gå over til Henrik og aflevere fuglen så Henrik kan udstoppe den.
    Ind til videre syntes jeg ikke der er kommet noget uhyggeligt ud over de udstoppede dyr der er klamme og skræmmende. Heller ikke nogle spor, vildspor eller noget monstrøst. Indtil videre er den total normal.

    Lavet af: Amalie J

    SvarSlet
  2. Dr. Jekyll og mr. Hyde
    R. L. Stevenson
    Dr. Jekyll er en mand der er kendt for sit godgørende og gode humør. En dag hører hans sagfører Mr. Utterson en frygtelig historie, om en mand der hedder Mr. Hyde, der slog en lille pige i jorden. Mr. Utterson prøver at give sig gode råd, til sin ven Dr. Jekyll fordi han har skrevet et testamente, hvori der står, at hvis man ikke har set noget til Dr. Jekyll i tre måneder, skal alt hvad han ejer tilhøre Mr. Hyde.
    Dr. Jekyll vil ikke tage imod rådene, og Mr. Utterson giver op. Et år efter breder rygterne sig om at Mr. Hyde, har myrdet en mand. Mr. Utterson kommer over til sin ven Dr. Jekyll, og Dr. Jekyll erklærer at han ikke vil have noget at gøre med mr. Hyde. Men to måneder senere ser man ikke noget til Dr. Jekyll, han sidder bare spærret inde på sit værelse. Nogle uger efter fortæller hans tjener Pool Mr. Utterson, at de tror Dr. Jekyll er blevet myrdet…

    Er nået til side 50.

    Det monstrøse er Mr. Hyde

    Der er både indre og ydre virkemidler

    Ydre: Mr. Hyde ser uhyggelig ud og ligner mere et dyr end et menneske, Mr. Hydes hus er uhyggeligt beskrevet.
    Indre: man ved ikke helt hvad man skal tro om Dr. Jekyll fordi han er ven med Mr. Hyde.

    Den er lidt kedelig og forvirrende i starten og bliver derefter meget spændende og man venter bare på det næste onde træk fra Mr. Hyde.

    Der er lagt spor ud i bogen fx får man at vide at Mr. Hyde nogle gange kan være væk i to måneder eller mere og at man ikke har set Dr. Jekyll den nat Mr. Hyde myrdede manden.

    lavet af Esther ;-)

    SvarSlet
  3. Forfatter: Bent Haller.
    Til og med side 39.
    Type Gyser: Spøgelse.
    Monstrøse: En dreng der er et spøgelse.
    Indre: Ved ikke endnu om drengen er der eller ikke.
    Den er lidt kedelig i starten men bliver efterhånden mere spændene.
    Indtil videre syntes jeg ikke jeg har fundet nogen spor eller vildspor.
    Referat:
    Katrine vidste godt, at det første nattog kom klokken fire. Mor havde så tit beklaget sig over, at det tog vækkede hende om natten, ja, nat efter nat, og nu i snart flere år. Men flytte til et andet hus, som far havde foreslået mere end én gang, det ville hun ikke. Katrine holdt sig for ørerne, da toget kom, og det var lige nøjagtigt her på dette tidspunkt, at det for alvor gik op for hende, at der virkelig fandtes...
    Lavet Af: VICTOR ಠ_ಠ

    SvarSlet
  4. Død eller borte
    Referat:

    Magnus går i skole, hvor de har en lærer, der mistede sin barn sidste år. Magnus plejede at lege med lærerens søn Jakob. De havde også gået til fodbold sammen. Jakob døde ved at ham og Henrik kørte i bil, de kørete ned forbi havnen hvor der var et skarpt sving. Og bilen kørte lige ned I havnen. Det var så kun Henrik der kom op, han ville hjælpe Jakob men han kunne ikke finde ham. Hvis de har haft læren Henrik, skulle Magnus altid hjælpe med at stille de udstoppede dyr, som Henrik selv havde udstoppet på plads. Magnus var ved at blive træt af at hjælpe så, hans ven Lasse gjorde det så for ham. Magnus var taget hjem efter skole en dag og snakede med sin mor, da der pludselig fløj en fugl ind i ruden. Hans mor sagde at han skulle gå med den over til Henrik, for at få den udstoppet. Magnus ville ikke hen til Henrik for der lugtede af kemikalier, men hans mor sagde han skule gøre det. Magnus fik fuglen udstoppet. En dag da Lasse og Magnus snakkede havde Lasse fortalt at, han havde været hjemme hos Henrik, og der i Henriks havestue sad Jakob. Magnus troede ikke på det. En aften gik de hen til Henriks hus så de kunne se om det var rigtigt. Magnus ringede på døren og Henrik åbnede De sad lidt og kiggede på den fugl Henrik havde udstoppet. Så gik de ned I kældern og Lasse smadrede ruden, men Jakob lagde ikke mærke til noget. Lasse så at det ikke var Jakob. Men hvem kunne det være.

    -Bogen er skrevet af Jørn Jensen
    -Jeg har læst 67 sider

    - Død eller borte er en spøgelses historie.

    - Det monstrøse er en udstoppet Jakob (måske)
    - Ydre: I Henriks kælder, Henriks hus.
    - Der kommer mere spænding hen af vejen
    - Vildspor: man tror det er Jakob der sider i havestuen men ikke alligevel.
    Spor: Det kunne være Henrik havde udstoppet Jakob.

    Lavet af: Nadia

    SvarSlet
  5. Dr. Jekyll og Mr. Hyde
    Opgave 1.
    Referat:
    Bogen handler om den godgørende Dr. Jekyll. Jekyll har opfundet et middel, som spalter ens sjæl i to, men det er ikke altid lige godt for da Jekyll drikker miksturen bliver han til den hensynsløse Mr. Hyde. I starten har Jekyll ikke noget imod at han en nogle gange bliver til Mr. Hyde. Men til sidst opdager han at det er den værste fejl i sit liv var, at drikke miksturen. Det starter med at Hyde dræbte en ældre herre, og til sidst kan Jekyll ikke engang selv styre hvornår han er Jekyll og hvornår han er Hyde.
    Af: Robert Louis Stevenson
    Læst: hele bogen.
    Opgave 2.
    Undergenre: Psykologiskgyser.
    Opgave 3.
    a. Det monstrøse i bogen er Mr. Hyde som lidt er en slags sygdom for Dr. Jekyll
    b. Indre: Den måde Jekyll er på til sidst. Ydre: En kold vinternat, et gammelt forfaldent værelse…
    c. Spændingen: Spændingen kommer langsomt snigende ind på en, og så kommer den, men først lidt over halvvejs.
    d. Spor og vildspor: Jeg har ikke rigtig lagt mærke til nogen men der er sikkert nogen et sted.

    lavet af Andreas. A

    SvarSlet
  6. Stilhedens hav
    Af: Søren Jessen
    Læst: Hele bogen

    Referat
    Sofie er en helt almindelig pige, der lige for nylig er flyttet ind i et parcelhuskvarter sammen med sin lillebror Jens og sin mor og far. Inden længe begynder der at ske en masse mystiske ting. Fx. ser hun sin far lave mistænkelige ting sammen med Birde, som er en kvinde der bor i kvarteret. Hun ser også hr. Hansens hund King springe lige ind i brystet på hr. Hansen. Fordi hun har set det, ved hun noget som er farligt at vide. I mens hun prøver at flygte fra sleve djævlen møder hun en sandsigerske, som hedder Madame Trifoli, og en underlig dværg som, hvis man skal sige det på en pæn måde, har pip i kasketten. Sofie bliver udsat for forfærdelige ting. Blandt andet at se sine nye "venner" blive tortureret på en grusom måde.

    Undergenre: spøgelseshistorie

    Det monstrøse er djævlen som har indtaget hr. Hansens krop.

    Ydre:
    Midt om natten på en mark, i djævlens grotte/hule, satans sorte hul, ved måneformørkelsen.
    Indre: Da hr. Hansen står og kigger ind af soveværelsesvinduet og smiler på en uhyggelig måde.

    Spændingen: Bogen starter helt normalt uden noget mistænkeligt overhoved. Men så et stykke inde i bogen begynder den at blive mere og mere spændende.

    Spor: Hr. Hansen der står og kigger ind af soveværelsesvinduet og smiler. King der hopper ind i brystet på hr. Hansen.
    Vildspor: Faren der hele tiden er sur. De mistænkelige aktiviteter med Birde
    Emilie S. c”,)

    SvarSlet
  7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  8. Bogens titel: Skrækkelige historier
    Seriens titel: Findes der spøgelser?

    Referat:
    Katrine er enebarn og derfor er hun også ret så forkælet. En nat hørte hun sin mor græde og sige ”Det holder aldrig op,” og tørrede et dryp af næsetippen med sin pegefinger. ”Jo på et tidspunkt holder det op,” sagde far. ”Det tror jeg ikke,” sagde mor. ”Det tror jeg,” sagde far ”jeg har også læst om det, flere år måske, men så bliver det bedre. Lidt.” Selvfølgelig anede Katrine ikke, hvad det var, mor og far snakkede om, men lidt efter gik det op for hende at det handlede om et spøgelse….

    Forfatter: Bent Haller
    Antal sider jeg har læst: 80
    Type gyser: Spøgelseshistorie

    A. Det monstrøse er Spøgelset.

    B. Ydre eksempler: Midnat, jernbaneoverskæring og haven. Indre: En dreng stod udenfor i haven og så gik det op for Katrine at han ikke kastede nogen skygge og hans øjne havde et lyst, grønligt lys som ikke var normalt.

    C. Det begynder stille roligt og så lidt efter lidt begyndte det uhyggelige.

    D. Hendes far læser i avisen om spøgelsesfolket. Udviklingen i deres samfund var gået i stå på grund af en farlig dæmon havde stjålet deres gud, Glæden og latteren. Hvert syvende år kommer de op til overfladen i et teater. Her opførte de deres grædestykker. Men så var det en dreng som de ikke havde set som sad og ikke kunne lade vær med at le højt af forestillingen, det var ikke for at ødelægge forestillingen men fordi at han var en glad og munter dreng. Spøgelsesfolket troede at glæden og latteren var vendt tilbage så de tog ham med sig.

    Lavet af: Tina :)

    SvarSlet
  9. har lige skiftet den fra dukkedrengen idag så ved ikke så meget endu men ja den hedder uhyret i mosen og jeg ved : Jønne er ude i en skov alene og ser et grønt lys det går han tænkte at det bare var en mand men så gik han videre og Jønne ssgde at hvis han kunne gå der kunne jøne også så det gjorde han og han stoppede op flere gange og overvejede om der var kviksand og om han turde gå videre Jønne ser lyset men der er svagt nu han går tættere på og finder ud af at det kommer inde fra et hus, hvem mon boede der inde, det begyndte at regne lyne og tordne skulle han søge ly i huset ja det gjorde han efter han havde smækket døren i vendte han sig om, han blev (foskræket)Jønne så der var et eller andet væsen der stod og kiggede på ham det lyste grønt det var en blanding af en mand og en hund det hvæsede velkommen til mose kongens hus Jønne skrev og kunne ikke røre sig ud af sin stilling han vågner op i et sæt det var bare en drøm han vågnede af at drengene altså Jønne og Harry som var på spejder lejr Harry er Jønnes bedste ven de skulle på natløb om 5 minutter, nu skulle de på natløb, Harry og Jønne fare vildt i skoven på natløbet som de glædet sig meget til

    lavet af frederik

    SvarSlet
  10. og er nået til side 18
    frederik

    SvarSlet
  11. 2 spøgelses histore
    3 A: det grønne monter
    B: monstret er uhyggeligt beskrevet og det er huset også. han står i en skov alene
    C: langsomt uhyggeligt
    D: det grønne lys
    lavet af frederik

    SvarSlet
  12. Bogens navn: Fastelavnsnarren.
    Lavet af: Peter Mouritzen.
    Jeg har læst til side 48.
    Hvilken type er det: Det er en gyser og en splatter.
    Monstrøse: Jeg er ikke helt sikker, for jeg er ikke noget så langt.
    Indre/Ydre virkemidler: ja ydre fastelavnsmandag og fastelavnssøndag. Indre ?
    Spændingen: jeg synes at den er spænende lige fra starten.
    Vildspor: Det tror jeg men jeg kan ikke finde dem.
    Referat: En dreng læser en artikel, der handler om fastelavn i dag. Fru Olsen var en glad dame som altid lavede fastelavnsboller. Der var mange fine børn der kom, men på et tidspunkt kom der en som var klædt ud som en fastelavnsnar. Han havde en kniv spids næse. Fru Olsen blev så forskrækket at hun smækkede døren lige i hovet på ham. Han stak sin næse ind i døren så Fru Olsen blev ramt under øjet. Hun ringede til politiet. Da de kom, var han væk.
    Alle de andre børn slog katten af tønden. Der var en klovn der vandt. Ud af tønden faldt der en død kat ud på jorden. Den havde et spillekort i munden, det var narren.
    Det var søndag Birte og Sven lå og ventede, i deres seng. De ventede på at deres lille dreng, skulle komme og rise dem op. De hørte skridt men det var ikke sønnen.
    Kurt, Nils, Nina og fortælleren havde en fortæller klub hvor de fortalte gyser. Der var nogle regler fx hvis man råbte stop fik man ikke kage når de var færdige.
    Lavet af Andreas T

    SvarSlet
  13. Død eller Borte:
    -Forfatter: Jørn Jensen
    -Jeg har læst hele bogen.

    Referat:
    Bogen handler om en dreng der hedder Magnus. Hans lærer hedder Henrik, og er vild med at udstoppe dyr. Henriks søn Jakob er død i et trafikuheld, mener Henrik. Der går mange rygter omkring uheldet, som skete lige efter Henrik og hans kone var blevet skilt. Et af rygterne siger at sønnen Jakob, slet ikke var i bilen da uheldet skete. Det var i hvert fald en stor sorg for Henrik. Han blev mærkeligere og mærkeligere, efter hver dag der gik. Magnus og hans ven Lasse var gode venner med Jakob, og det var selvfølgelig også en sorg for dem. De havde gået til fodbold med Jakob, og været hjemme hos ham mange gange, da hans forældre var sammen. Efter Jakobs død var der aldrig nogle, der kom hjem til Henrik længere. En af dagene hørte Magnus og hans mor, et bump på ruden. De kiggede ud og så at det var en tårnfalk, der var fløjet lige ind i ruden. Der slog det Magnus’s mor at Magnus kunne gå hen med den til Henrik. Men Magnus nægtede simpelthen. Hans mor fik ham overtalt, og han dumpede den ned i en pose og gik. Selvfølgelig ville Henrik udstoppe den, og han sagde at Jakob skulle komme forbi en dag og hente den. Nogle dage efter tog hans ven Lasse over til Henrik, men der skete noget besynderligt i huset. Lasse så ud i havestuen og der, der sad en fyr der lignede Jakob på en prik. Han fortalte det til Magnus og de tog på opdagelse en aften…

    -Det er en psykologisk genre
    -Udstoppede dyr.
    - Ydre: Mørk aften, kælder, skummelt hus.
    -spændingen er bygget rigtig godt op for kapitel til kapitel. Der er ikke så meget i starten. Der er nogle korte sætninger rundt omkring, som gør en stor del af spændingen.
    -Spor: Udstoppede dyr. Vildspor: Måske er det Jakob i havestuen.

    Lavet af: Julie<3<3<3<3<3

    SvarSlet
  14. Haltefanden
    Forfatter: Peter Mouritzen. Jeg har læst til og med s. 30. Det monstrøse: at der er en dreng der skaber et monster.
    Referat:
    Der er en dreng, (man får ikke at vide hvad han hedder) som er meget ondskabsfuld og gør en masse ondsindede ting. Hans far er præst, det er nok derfor han er så ond for præstebørn er jo altid de værste. Han har en veninde, tossemaja bliver hun kaldt for hun er nemlig ikke særlig klog. Hendes far graver gravene på kirkegården, og når Majas far
    De er bedste venner. En dag får Maja en idé, hun ville skabe et monster.
    Vildspor eller spor. Har ikke fundet nogle endnu.
    Spænding:
    Ydre: ja det forgår uhyggelige steder bla. På en kirkegård.
    Indre: nej ikke lige hvad jeg har lagt mærke til.
    Spændingen: der starter helt normalt men bliver mere og mere spændende jo længere man kommer ind i bogen.
    Af Amalie P<3

    SvarSlet
  15. Dukkedrengen

    Forfatter: Peter Mouritzen. Sider: hele bogen
    1. Referat: Drengen John og hans mor er flyttet til Danmark fra USA. Johns mor og far blev skilt, fordi Johns far spillede for meget poker, og det blev for meget for hende. Faren spiller ikke kun poker, han er også bugtaler, og hans dukker har sjæle, som gør de bliver levende. Nogle af Johns fars dukker snakker til John, selv om dukkerne er i USA. De fortalte John, om dengang de boede i USA. John tænker lidt tilbage i tiden og husker mange ting, som der kommer til at have betydning i fremtiden. For eksempel dengang Johns far holdt en fest, hvor John mødte en der, hed doc Pokker. Til sidst i historien lokker doc Pokker John til at spille poker. Men til sidst bliver det for meget for John, fordi de spiller om sjæle.

    2. Genre: Jeg tror, det er psykologisk gyser, fordi historien foregår i den virkelig verden.

    3. A) Monstrøse: Det monstrøse i bogen er doc Pokker, fordi han gerne have John til at spille poker, selv om han ikke vil.

    B) Indre/ydre virkemidler: Der er blevet brugt indre virkemidler. Det forgår i en lejlighed, og der er dukker, der taler med John og andre underlige ting.

    C) Spændingen: Spændingen er opbygget på den måde, at starten af historien er lidt kedelig. Men den bliver mere og mere spændene, jo længere ind i bogen man kommer. Til sidst er den meget spændende, fordi de spiller om sjæle.

    D) Spor/ Vildspor: Nej jeg syntes ikke, der er blevet lagt spor/vildspor ud.

    Lavet af: Birka.

    SvarSlet
  16. 7 skrækkelige historier.

    Den blå pige.

    Opgave 1.

    Referat: Den handler om Juliane, som altid kommer rundt på alverdens kunstmuseer, hvilket hun egentlig ikke ønsker, men hendes forældre siger, at hun nok skal få gavn af det i fremtiden.

    Hun kommer til et hotel på Fyn, hvor hun oplever et mystisk forsvindingsnummer og på vejen op til kunstmuseet er der nogle mærkelige børn, der følger efter hende, men lige så snart moren og faren kigger tilbage, er de forsvundet.
    På kunstmuseet ser hun et fascinerende maleri, der forestiller en dreng klædt i blåt tøj med lange bløde brune krøller og han stirrer hende direkte i øjnene. Juliane rækker tunge af drengen og en uventet tunge kommer ud af drengens mund og rækker tunge tilbage til Juliane.
    Efter ikke ret lang tid forandrer rummet sig, væggene bliver skubbet ud til siderne og Juliane mærker fødderne slippe jorden. Den blå Dreng har fået fat i hende… hun lukker øjnene (hun er nu selv den blå dreng)... Efter et stykke tid åbner hun det ene øje på klem og i bagrunden kan Juliane se et smukt og fredfyldt landskab, og en stor herregård. Juliane går ned til herregården, der kommer en mand forbi hende og tager hende i hånden, hun bliver trukket gennem en smal entre ind til et museum og ud af en dør, til en gang, til en ny dør. Nu sidder Juliane inden i en stor stue og det er et meget fint sted. Omkring et bord sidder der otte mennesker og kigger på Juliane (det er den blå drengs familie). Nu griber manden fat i Julianes arm og fører hende ind på et værelse og døren smækker i og manden er væk. Juliane er blevet låst inde. Juliane skriger, men ingen hører hende. Juliane kan se et vindue, men Hun vil slå sig selv ihjel, hvis hun hopper ud. Juliane fæstner nu blikket på en lille kanariefugl i et bur, i en lille guldramme på en væg. Juliane synes, hun har set det før……. og ja det har hun, hun har lavet et projekt om det i skolen.

    Hun vifter med armene, hendes arme er nu gule og dækket af fjer. Hun basker så kraftigt med armene/vingerene at hun løfter sig selv…

    Bogen hedder 7 skrækkelige historier.

    Forfatteren hedder Bent haller.

    Jeg er nået til side 25.

    Opgave 2.

    Det er spøgelse- historie måske noget psykologisk ind over.

    Opgave 3

    A: Det monstrøse er vist nok hovedpersonen selv som forsvinder ind i maleriet og bliver til en dreng.

    B: Der er brugt indre: Juliane er ikke helt sikker på, om det er rigtigt, det hun ser på hotellet og museet.

    C: spændingen starter faktisk allerede på hotellet og så kommer den efter hinanden i bølger, indtil bogen slutter.

    D: spor: hun ser ting og personer som kommer og går.

    Lavet af Thea 6.a.

    SvarSlet
  17. Den blå pige.
    Bogen er skrevet af: Bent Haller.
    Jeg har læst hele den blå pige og er nu kommet til side 42.

    Referat: Juliane er en pige som er på kunstmuseum hele tiden fordi hendes forældre er meget interesseret i kunst. De håber at hun kunne få gavn af det med tiden.


    Hun kommer til et hotel på Fyn, hvor hun oplever et mystisk forsvindingsnummer og på vejen op til kunstmuseet er der nogle mærkelige børn, der følger efter hende, men lige så snart moren og faren kigger tilbage, er de forsvundet.
    På kunstmuseet ser hun et maleri, på maleriet er der en dreng i blåt tøj med lange brune krøller og han stirrer hende i øjne.
    Efter noget tid forandrer rummet sig, væggene bliver skubbet ud til siderne og Juliane mærker fødderne slippe jorden. Hun lukker øjnene (hun er selv den blå dreng). Nu åbner hun det ene øje på klem og i bagrunden kan hun se en flot udsigt, og en stor herregård. Juliane går ned til herregården, der kommer en mand forbi hende og tager hende i hånden, og trækker hende ind i en stor stue. Omkring et bord sidder der en familie og kigger på Juliane (det er den blå drengs familie). Nu tager den blå drengs far fat i Juliane og trækker hende ind på et værelse og døren lukker i med et smæk. Juliane er blevet låst inde. hun skriger, men ingen hører hende. Hun ser nu et lille maleri af en kanariefugl. Juliane synes, hun har set det før… Og ja, hun har lavet et projekt om det i skolen.
    Hun kigger nu godt ind i maleriet og begynder at få vinger hun lander nede på gulvet og nu inden i den tiger stribet kats øjne….


    2. Spøgelses historie og måske er der noget (psykologisk) ind over.

    3.

    A. Det monstrøse: er at Juliane forsvinder ind i malleriet og bliver til en dreng.

    B. Der er indre: Juliane er ikke helt sikker på det hun ser på hotellet og museet.

    C. Spændingen er bygget langsomt og lidt efter lidt bliver det mere og mere uhyggeligt.

    D. Der er nogle børn og en frø som kommer og forsvinder.
    Jeg kunne ikke rigtig finde noget vildspor.



    Hannah 6.A





    SvarSlet
  18. Skrækkelige historier

    Referat: denne lille historie handler om en pige ved navn Juliane. Juliane har en mor og en far, der er meget interesseret i kunst, og derfor bliver hun slæbt rundt på alverdens kunstmuseer. Men på et af de mange kedelige museer sker der noget mærkeligt, hun står og kigger på et bilede, der forstiller en dreng, da hun pludselig hører en stemme, der taler til hende. Det kan ikke være hendes mor og far, for de var jo gået i forvejen, nej det er billedet, som taler til hende.

    Bogen hedder skrækkelige historier, og selve historien hedder: Den blå pige.

    Det er Bent Haller, der har skrevet den.

    Jeg har læst hele historien og den er på 16 sider.

    Det er en psykologisk gyserhistorie.

    Det monstrøse i denne historie er at: pigerne har ingen skygger, pigerne forsvinder ud i den blå luft og billedet kan tale.

    Spændingen er bygget op lidt efter lidt, og det gør at man har lyst til at læse videre, for hvad sker der mon på den næste side.

    Ydre: hun kommer ind i maleriet på museet.

    Jeg har ikke fundet nogle spor eller vildspor, men det har nok noget og gøre med, at historien er så kort.

    lavet af Emilie R B-[]<3<3<3<3<3<3



    SvarSlet