mandag den 19. august 2013

Genretrækspørgsmål 6

Hvordan kan forfatteren skabe spor og vildspor i teksten?

20 kommentarer:

  1. vildspor:
    ved at fx gøre det meget fantasy agtigt så man bliver i tvivl om det bare er
    en drøm er om det er noget han oplever virkeligt

    spor:forfatteren giver et spor måske lige i starten af bogen som man næsten ikke opdager fordi der sker så meget andet på sammen tid
    det er tit det spor de skal bruge sidst i bog/filmen

    Signe<3<3<3

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. vildspor:
    ved at skrive det så man bliver i tvivl om det er en drøm/fantasi eller om det er noget virkeligt

    Spor:
    hvis fx forfatteren giver et spor på første side som man tænker ikke har nogle betydning fordi der sker noget andet og mere spændene eller "i øjenfaldene".

    Lavet Af: Amalie J.

    SvarSlet
  4. Vildspor:
    Forfatteren gør så læseren er i tvivl om det er en drøm, eller hvad der forgår. Et vildspor kan også gøre at, læserne er i tvivl om det er fantasi eller virkelighed.

    Spor:
    Forfatteren ligger et spor i starten, som man for det meste hører om, i slutningen. Det gør det spændene, for læserne at læse og sjovt for forfatterne at skrive.

    Lavet Af: Julie<3<3<3<3<3<3<3

    SvarSlet
  5. spor:
    Forfatteren kan lægge en ledetråd som giver læseren et hint om hvem der er den onde person fx. Morderen
    Forfatteren kan også skrive et spor i starten af bogen som man bare glemmer eller tænker ikke har nogen betydning først sidst i bogen opdager man at det var et vigtigt spor
    vildspor:
    forfatteren kan lægge et spor som i virkeligheden fører en i forkerte retning det kan
    fx. Være en person der optræder som den onde men ikke er det. Det kan endda være at den man tror er ond prøver at hjælpe den der har problemer.

    Lavet af: Esther

    SvarSlet
  6. vildspor:
    forfatteren skrive det så læseren bliver i tvivl om det er virkelighed, fantasi eller en drøm.

    spor:
    forfatteren ligger ofte eller tit et vigtigt spor i starten af bogen, som tit optræder sidst i bogen igen. og det er både sjovt at læse for læseren, og skrive for forfatteren.

    lavet af Thea:-)

    SvarSlet
  7. Vildspor:
    Forfatteren vil skrive meget sådan at den der læser bogen vil blive i tvivl om det er virkelighed eller bare noget forfatteren bare skriver.

    Spor:
    Spor ligger tit i starten af en bog som man tit glemmer fordi der kommer mange andre ting og derfor kommer det igen til sidst. Det er både sjovt og spændene for læseren og forfatteren.

    Lavet af: Birka<3<3<3

    SvarSlet
  8. Vildspor:
    Vildspor er når forfatteren lægger nogen spor ud så man tror noget og så er det i virkeligheden noget andet

    Spor:
    Spor er noget man som forfatter skal gøre i en gyser, men han/hun kan gære det så henkastet så man ikke tror det betyder noget og som så viser sig at være virkelig vigtigt

    Lavet af Andreas.A :3

    SvarSlet
  9. Spor:
    Her gælder det om for forfatteren at holde "kontrakten" mellem forfatter og læser. Den går ud på at forfatteren skal skrive tingene på forhånd. Men forfatteren er ofte god til at skrive sporene imens der sker andre ting i bogen så læseren ikke lægger mærke til dem. Så i sutningen når man hører om sporene er der nogle der slet ikke kan huske dem, og så er der andre der tænker nåh ja.

    Vildspor:
    I Fx. en krimi hvor der er en morder kan et vildspor få folk til at tro at det er en anden der er moderen, eller få morderen til at virke "uskyldig". Men fofatteren kan også få læseren til at være i tvivl om det er virkelighed det der sker for personen i bogen.

    Emilie S.<3<3<3<3<3<3<3<3

    SvarSlet
  10. ildspor: det er når forfatteren leder læseren på vildspor ved at lægge forvirrende og falske spor ud.

    Spor: det er når forfatterne ligger nogle spor ud i bogen som hjælper læseren med at opklare mysteriet.

    Emilie R.

    SvarSlet

  11. Spor:
    ofte lægger forfatteren et spor i starten af historien godt gemt i en masse andre ting så læseren ikke lægger mærke til det og senere optræder den i slutningen som den "onde"

    vildspor:
    når man bliver sat på et vildspor er det ofte fordi forfatteren for en til at tro det er en anden der er den onde end det egentlig er ved at fx skrive mystiske ting om den person eller de andre i bogen der tror det er ham/hende/den osv der har gjort den onde ting

    maja <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<33<3<3<3<3<3<3

    SvarSlet
  12. vildspor: forfatteren leder læseren på vildspor ved at lægge falske spor ud i bogen

    spor: forfatteren ligger spor ud i bogen som hjælper læseren med at gætte den senere handling

    Gustav :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3 :3

    SvarSlet
  13. forfatteren bilder læseren nogle forkerte spor ind eller nogle falske som så læseren regner med er rigtigt men er forkert

    spor: forfatteren ligger nogle spor for det meste i starten af historien som så ligger gemt i en masse andre ting og i slutningen er det det onde

    håber den var god nok Frederik:)

    SvarSlet
  14. vildspor:
    vildspor er når forfatteren for læsseren til at tro det er en anden person der har gjort det dårlige selvom det faktisk er en anden

    spor:
    spor er når forfatteren "gemmer" nogle vigtige oplysninger inde i noget hvor der sker meget så man ligesom glemmer det

    made by Line<3<3<3<3

    SvarSlet
  15. Vildspor: forfatteren lægger forkerte spor ind i bogen så læseren opfatter noget forkert.

    Spor: Forfatteren lægger korrekte spor ind i teksten som kommer til at have betydning for handlingen senere.Forfatteren gør det ofte svært at finde sporene så nogen gange skal man være lidt detektiv agtig.

    Amalie P<3




    SvarSlet
  16. Spor:
    Forfatteren skriver ofte et spor ind i situationer hvor der sker meget, men gør det ikke åbenlyst. Ting der virker som noget ligegyldigt for ofte stor betydning.

    Vildspor:
    Et spor forfatteren lægger ud men ikke har nogen betydning, som læseren tror har betydning. For at læseren skal opdage vildsporene bliver de nød til at være mere åbenlyse.

    Forfatteren lægger vægt på nogle ting og beskriver længe med mange detaljer, mens der andre gange bare lige bliver nævnt noget. Det kan forfatteren bruge til at snyde læseren, ved at fremhæve mindre vigtige ting, eller gøre det modsatte med vigtige ting.

    Rose

    SvarSlet
  17. Spor: Forfatteren kan komme med spor når der sker meget, men det som forfatteren skriver er ikke åbent lyst. Men hvis det virker ligegyldigt er det tit noget der har stor betydning.

    Vildspor: Forfatteren ligger et spor ud der ikke her, nogen betydning, læseren vil tro det har betydning. Forfatter bruger mange detaljer eller hvis de nævner det, på den måde kan forfatter snyde læseren. Som at enten skrive mange vigtige ting eller få mindre vigtige ting.

    Nadia

    SvarSlet
  18. Spor:
    Forfatteren skriver tit spor, hvor der er situationer, men forfatteren skriver det ikke som noget åbenlyst. Det virker tit lige meget, men det har ofte stor betydning.

    Vildspor:
    Et vildspor er noget forfatteren lægger ud, men som ikke har nogen betydning. Det virker tit som noget der kan have betydning, det er faktisk også det forfatteren vil have læseren til at tro. Forfatteren lægger tit vægt på ord og skriver længe med de mange detaljer, men mens der nogle gange bliver læst noget. Forfatteren kan snyde læseren, ved at skrive mange vigtige ting og få andre mindre vigtige ting.

    Silja :-D

    SvarSlet
  19. Spor: Forfatteren lægger et spor ud fra start af som forfatteren ikke gør så meget ud af så man ikke rigtig lægger mærke til fordi at forfatteren ikke gør det åbenlyst.

    Vildspor: Forfatteren snyder læseren ved at finde på et spor som man vil tro på og så tro at man har fundet ud af hvem det er men selvom det bare er for at distrahere læseren.

    Skrevet af: Tina

    SvarSlet